Στάση αναμονής στις ευρωαγορές

Bloomberg

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Μικρές απώλειες και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί -0,13%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει -0,58%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημειώνει απώλειες -0,16% και στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά -0,29%. Με πτώση -0,41% κινείται στο Μιλάνο ο FTSE MIB, ενώ στη Μαδρίτη ο Ibex 35 υποχωρεί κατά 0,80%

Την ίδια στιγμή, ο ισπανικός όμιλος της Inditex ανακοίνωσε απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα και η μετοχή της εταιρείας κινείται με πτώση -3,09%.

Στα μάκρο της ημέρας οι αναλυτές αναμένουν άνοδο 0,5% για τις λιανικές πωλήσεις του Φεβρουαρίου, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Ευρώ: Σημάδια προβλημάτων ρευστότητας – σημαντικές δημοπρασίες ομολόγων

Στην Ευρώπη δεν υπήρξαν φόβοι που να προέρχονται από την οικονομική κατάσταση των μελών της και έτσι η ισοτιμία EUR/USD συνέχισε να διαπραγματεύεται σε μικρό εύρος διακύμανσης, το οποίο κάποια στιγμή θα οδηγήσει σε μια διάσπαση. Παρόλα αυτά, υπήρξαν μια σειρά από ανησυχητικές δηλώσεις.

Ο επικεφαλής της Bundesbank, Weidmann, δήλωσε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει, ενώ η Γερμανία αύξησε τις προβλέψεις της για πιθανές τραπεζικές ζημιές στα $14,4 δισ. Η Ιταλία κλήθηκε να πληρώσει υψηλότερο επιτόκιο για ομόλογα 12 μηνών ενώ στην Ελλάδα η συνάντηση κυβέρνησης-Τρόικα αναβλήθηκε. Ακόμα ο δανεισμός της ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκε, ενώ δημοπρασίες ομολόγων υπάρχουν σε Ισπανία και Ιρλανδία.