Οι παρακολουθήσεις, η Συρία και η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΗΠΑ θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων με την Άγκελα Μέρκελ.

Ο Ομπάμα καταφτάνει στο Βερολίνο μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης της G8 στη Βόρεια Ιρλανδία. Το Air Force One θα προσγειωθεί σήμερα το βράδυ της Τρίτης, στο Τέγκελ. Η ακριβής ώρα παραμένει μυστική για λόγους ασφαλείας. Οι επιβάτες που θα χρησιμοποιήσουν αεροπορικές γραμμές θα υποστούν μικρές καθυστερήσεις, καθώς πρόκειται να αποκλειστεί ο εναέριος χώρος του Βερολίνου κατά την άφιξή του. Παράλληλα, θα κλείσουν οι δρόμοι, στους οποίους θα κινείται ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι δραστηριότητες του Ομπάμα θα ξεκινήσουν πλήρως αύριο, Τετάρτη. Στις 10 το πρωί θα συναντήσει τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, στο Ανάκτορο Bellevue. Μετά από μία ώρα θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ στην Καγελαρία, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου. Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν κατά την διάρκεια των συνομιλιών τους είναι η κρίσιμη υπόθεση των παρακολουθήσεων, οι εξελίξεις σε Συρία, Αφγανιστάν και Μέση Ανατολή, καθώς και η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ.

Κατά τις 15.15 το μεσημέρι, ο Ομπάμα θα προβεί στην πολύαναμενόμενη ομιλία του με 4.000 προσκεκλημένους στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και μετά θα συναντήσει τον υποψήφιο του SPD για την καγκελαρία, Περ Στάινμπρουκ. Πριν την αποχώρηση του για τις ΗΠΑ κατά τις 10 το βράδυ, θα δειπνήσει οικογενειακώς με την Άγκελα Μέρκελ.

Facebook Comments