Όσοι τοποθετήθηκαν στη χθεσινή πτώση έσπευσαν σήμερα να πουλήσουν και να αποκομίζουν βραχυπρόθεσμα και πρόσκαιρα κέρδη, τα οποία όμως, με φειδώ επανατοποθετούν στο σύστημα.

Σημειωτέον ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης του δικαιώματος της Πειραιώς, με την αγορά να εκτιμά πως η ρευστότητα θα αρχίσει να αποκαθίσταται σιγά – σιγά και κυρίως όταν ολοκληρωθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών.

Από την άλλη, δεν παραγνωρίζει κανείς τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κυβερνητικό συνασπισμό εξ αφορμής της ΕΡΤ, αλλά και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις αποκρατικοποιήσεις, με τον στόχο των 2,6 δις. ευρώ να καθίσταται πια ανέφικτος μετά μάλιστα το ναυάγιο της ΔΕΠΑ.   

Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί ότι το Χ.Α. πλέον αποτελεί αναδυόμενη αγορά, μετά την υποβάθμιση από την Morgan Stanley, που σημαίνει ότι οι εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό έχουν ανακοπεί μέχρι νεοτέρας. Πάντως, το δίκτυο Nasdaq επισημαίνει ότι το Χ.Α. ως αναδυόμενη αγορά μπορεί να αποτελέσει πόλο ευκαιριών.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στα μη τραπεζικά χαρτιά, όπως τα ΣΩΛΚ που ανακάμπτουν σχεδόν κατά 7%, στα 2,15 ευρώ, Ελλάκτωρ στα 2,21 ευρώ, Βιοχάλκο στα 4,43 ευρώ ΕΧΑΕ στα 6,20 ευρώ και Coca Cola, στην οποία στηρίζεται η σημερινή άνοδος κατά 5%, στα 19,62 ευρώ.  Εντολές αγορών βγαίνουν ακόμα στον ΟΛΠ, που όπως όλα δείχνουν μαζί με ΕΛΠΕ και ΕΥΔΑΠ θα επισπευσθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Jumbo, Ιντραλότ, ΟΤΕ και Folli Follie.

 

ΧΣ

Facebook Comments