ΕΣΡ για ΕΡΤ: «Περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης»

MarketNews

ΕΣΡ για ΕΡΤ: «Περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης» , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

«Είναι αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας να κηρύξει άκυρες ή έγκυρες τις αποφάσεις. Εμείς δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τις υπουργικές αποφάσεις», ανέφερε, σχετικά με το θέμα κλεισίματος της ΕΡΤ και της σχετικής απόφασης του ΣτΕ, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), κ. Ιωάννης Λασκαρίδης.

«Περιμένουμε να αποφασίσει η κυβέρνηση τι θα κάνει με το θέμα», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι η ΕΡΤ δεν εξέπεμπε με άδεια του ΕΣΡ, αλλά με διάταξη νόμου.

Πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε αίτημα από την πλευρά της ΝΕΡΙΤ (υπουργείο Οικονομικών) για εκπομπή. Σε ό,τι αφορά την εκπομπή που έγινε τη Δευτέρα και την οποία μετέδωσε η Digea σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Συμβούλιο δεν είδε καμία τέτοια εκπομπή», σημειώνοντας πως η ΕΡΤ πρέπει να εκπέμψει όσο μπορεί πιο γρήγορα.

Στο μεταξύ, με έγγραφό του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Γκίκας Μάναλης ενημερώνει για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. και πως, με τη σχετική απόφαση, έχουν μεταφερθεί στο Δημόσιο αυτοδικαίως και οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε.

Ο κ. Μάναλης, με την ιδιότητα του ειδικού διαχειριστή του συνόλου των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα, ενημερώνει το Συμβούλιο ότι έγινε ενεργοποίηση των συχνοτήτων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε.

Κατά τα λοιπά, το ΕΣΡ, επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο Channel 9 του νομού Αττικής επειδή αλλοίωσε τη φυσιογνωμία του, από ενημερωτικό σε ψυχαγωγικό και, για τον ίδιο λόγο, επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο ZOOM νομού Αττικής.