Κέρδη για το AUD μετά από τις δηλώσεις του επικεφαλής της RBA, Stevens, ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει στάση αναμονής κατά την απόφασή της για τα επιτόκια, το Δεκέμβριο. Ο Stevens τόνισε ότι «έρχονται Χριστούγεννα. Ας χαλαρώσουμε και στην επιστροφή θα εξετάσουμε τα δεδομένα».

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας στήριξης στην οικονομία, αν αυτό είναι απαραίτητο για να τονώσει τη ζήτηση. Οι αγορές όμως προεξοφλούν με μικρές πιθανότητες το ενδεχόμενο μιας αύξησης επιτοκίων καθώς για το Μάιο του 2016, οι πιθανότητες είναι πλέον 50% έναντι 80% τον προηγούμενο μήνα. Στην Ιαπωνία, τα πρακτικά της BoJ που δημοσιεύτηκαν σήμερα επιβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην επίτευξη του στόχου για πληθωρισμό 2,0% και ότι αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην πτώση των τιμών του πετρελαίου.

  • Η Wall Street κατάφερε να αντιστρέψει μια άκρως αρνητική συνεδρίαση και να κλείσει θετικό έδαφος.
  • Η κρίση Ρωσίας-Τουρκίας θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις αγορές βραχυπρόθεσμα.
  • Η στερλίνα δέχθηκε ισχυρές πιέσεις εξαιτίας των εκτιμήσεων ότι μια αύξηση επιτοκίων θα καθυστερήσει σημαντικά.
  • Το πετρέλαιο εξακολουθεί να βρίσκει αγοραστικό ενδιαφέρον με τα βραχυπρόθεσμα κέρδη να είναι σημαντικά.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (WTI) – Άνοιγμα: 42,27 Υψηλό: 43,77 Χαμηλό: 42,17 Κλείσιμο: 42,97

25 11 15 oil

Ο μαύρος χρυσός συνέχισε και χθες ανοδικά με αποτέλεσμα να έχει κλείσει πάνω από τη σημαντική βραχυπρόθεσμη αντίσταση στα $42,80. Οι τεχνικές ενδείξεις απομακρύνονται από περιοχή ακραία αρνητικών επιπέδων και αρχίζουν να συγκλίνουν. Βραχυπρόθεσμα, οι αγοραστές φαίνεται ότι έχουν την απαραίτητη δυναμική για μια κίνηση προς το βασικό στόχο των $45,00. Η τεχνική εικόνα βελτιώνεται σημαντικά στα μικρά χρονικά διαστήματα, ενώ προσοχή θα πρέπει να δείξουμε στην αντίσταση στα $44,45.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

43,30                     44,00
42,70                     44,45
42,40                     45,00
41,90                     45,60

Facebook Comments