Από τις 936 μονάδες που ήταν και τα υψηλά ημέρας η αγορά άρχισε να χάνει έδαφος κλείνοντας τελικά στις 918,03 μονάδες και με κέρδη της τάξης του 1,16%. Αν κάτι μπορεί να κρατήσει κανείς από τη σημερινή συνεδρίαση είναι  ότι επανήλθαν στο προσκήνιο οι μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Ο δείκτης των τραπεζών κατέγραψε απώλειες 1,90%, ενώ ο 25άρης έκλεισε με άνοδο 1,63%, πάνω από τις 311 μονάδες.  Κέρδη άνω του 5% για τα ΣΩΛΚ στα 2,12 ευρώ, άνω του 5% για την Coca Cola, την Jumbo, την ΕΧΑΕ και την Τέρνα Ενεργειακή. 

Ισχυρή ήταν η αντίδραση, επίσης, με ισχυρή άνοδο που ξεπέρασε το 4% για την Ελλάκτωρ, της Eurobank Properties και τα Folli Follie, έπειτα από ένα διάστημα ταλαιπωρίας.

Κοντά στο 45 ανήλθαν τα κέρδη για τον ΟΛΠ και άνω του 35 για τη ΜΕΤΚΑ και τον Μυτιληναίο, Κέρδη και για τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, ενώ ο ΟΠΑΠ, υπό το πρίσμα των αμφιβολιών για την πώληση των λαχείων, έκλεισε με απώλειες σχεδόν 3,5%, στα 6,75 ευρώ. Πτώση 5,41% για τη μετοχή της Πειραιώς, στο 1,40 ευρώ, με το δικαίωμα να κλείνει με κάθετη πτώση 50% στο 0,001 ευρώ. Οι συναλλαγές στο Χ.Α. διαμορφώθηκαν λίγο πάνω από τα 62 εκατ. ευρώ, σχετικά αυξημένες σε σχέση με χθες.

Οι ξένοι παραμένουν επιφυλακτικοί, όσο βλέπουν τους κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση συνεργασίας με αποκορύφωμα το κλείσιμο της ΕΡΤ. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι αν κατά την αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δεν υπάρξουν υποχωρήσεις, η κυβέρνηση μπορεί να πέσει ή τελικά να οριστεί άλλος πρωθυπουργός. Οι αποκρατικοποιήσεις γίνονται με ιδιαίτερα χαμηλούς ρυθμούς και το ναυάγιο της ΔΕΠΑ αλλάζει το σχεδιασμό της κυβέρνησης ως προς τα προσδοκώμενα έσοδα για φέτος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αναμένεται να επισπευστεί η ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΠΕ.

Για τον ΟΛΠ δε, υπάρχουν ήδη αντιδράσεις από τη ΔΗΠΑΡ, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της μακροχρόνιας μίσθωσης του λιμανιού, ενώ η αξία των ΕΛΠΕ μειώνεται μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να πουλήσει τη ΔΕΠΑ στην οποία τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν συμμετοχή.

 

  ΧΣ

Facebook Comments