Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων στις αρμόδιες Επιτροπές Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με τις έντονες διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις πρακτικές νομοθέτησης.

«Αυτό το 1 δισεκ. ευρώ, αν δεν εκταμιευτεί πριν από 1η Ιανουαρίου, επιστρέφει στον ΕSM, άρα δεν το χάνουμε ακριβώς, αλλά πρέπει να ξεκινήσει άλλη διαδικασία να ψηφίσουν ξανά τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια» απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Κάνω ό,τι μπορώ υπό δύσκολες συνθήκες και εδώ μέσα και εκτός» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Το κατεπείγον έχει να κάνει με κλείσιμο της δεύτερης λίστας προαπαιτούμενων για το 1 δισεκ. ευρώ που λείπει για να κλείσει αυτό το στάδιο» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών «έγινε διαπραγμάτευση όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε και πρέπει μέχρι την Τετάρτη που κλείνουν τα κοινοβούλια να αποφασιστεί αν θα εκταμιευτεί το 1 δισεκ. ευρώ».

«Μέχρι τώρα από Ιανουάριο 2015 κ μετά είναι μετρημένα στα δάχτυλα ενός χεριού τα ν/σ συγκυβέρνησης που δεν έχουν έρθει με διαδικασία κατεπείγοντος» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Γιατί κάθε λίγο κ λιγάκι έχουμε αυτόν εδώ τον τραγέλαφο… Αυτή η πρακτική υποθέτω είναι σύγχρονη και προοδευτική… καλό η βουλή αναθεωρήσει κανονισμό της ώστε όλα να θεωρούνται κατεπείγοντα και να κάνουμε συζήτηση μόνο όταν τα ν/σ συζητούνται με κανονική διαδικασία – αυτό θα εισηγηθώ στον πρόεδρο της Βουλής» δήλωσε σκωπτικά ο κ. Χατζηδάκης. 

Facebook Comments