Αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της UBS στην Αθήνα

MarketNews

Αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της UBS στην Αθήνα   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της UBS στην Αθήνα πραγματοποίησαν οικονομικοί εισαγγελείς και ταυτοποιήθηκαν περίπου 200 μεγαλοκαταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα που απέστειλαν οι γερμανικές αρχές της Βεστφαλίας Ρηνανίας.

Η αιφνιδιαστική εισβολή των εισαγγελέων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και σύμφωνα με πληροφορίες αφού πήραν σκληρούς δίσκους υπολογιστών και αρχεία τόσο από το υποκατάστημα όσο και από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με αυτή.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς ταυτοποίησαν σχεδόν 200 καταθέτες, με την μικρότερη κατάθεση να φτάνει τα 1,5 εκατομμύριο και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια. Η έρευνα διατάχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανάσιου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα. Οι εισαγγελείς κατάσχεσαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα, και ποσά.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν οι οικονομικοί εισαγγελείς προσδοκούν άμεσα αποτελέσματα ενώ αναμένουν και την νομοθετική ρύθμιση περί αυτοκαταγγελίας που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν από τους ελεγχόμενους καταθέτες να πληρώσουν προκειμένου να μην υποστούν κυρώσεις και εξονυχιστικούς ελέγχους.