Αλεξιάδης: Η αύξηση της φορολογίας δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα

MarketNews

Αλεξιάδης: Η αύξηση της φορολογίας δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

«Η αύξηση της φορολογίας δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα» παραδέχτηκε σήμερα Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιαδης, μιλώντας σε ημερίδα για τα φορολογικά θέματα.

Ο υπουργός ανέφερε ως παράδειγμα την υπερφορολόγηση των καπνικών προϊόντων που οδήγησε στην μείωση των φορολογικών εσόδων, πρόσθεσε δε ότι και η αύξηση του ΦΠΑ που έγινε στις νησιωτικές περιοχές δεν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ακόμη και τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα είναι τα προσδοκώμενα καθώς έως σήμερα έχουν κατατεθεί οι πινακίδες από 1,2 εκατομμύρια οχήματα.

«Δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ του 2015» διευκρίνιζαν πάντως πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ δηλώνουν παράλληλα ότι θα περιμένουν πρώτα να δουν την απόφαση του ΣτΕ και μετά θα ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες.

Νίκος Φιλιππίδης