Προσφορές άνω των 7 δισ. ευρώ προσέλκυσε η Ιρλανδία κατά την έκδοση 10ετούς ομολόγου, που τιμολογείται προς το παρόν 250 μονάδες βάσης πάνω από τα mid-swaps, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόκειται για την έκδοση του πρώτου ομολόγου μετά τη διάσωση της χώρας από την Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) – μία κίνηση-ορόσημο που θα καταστήσει την Ιρλανδία την πρώτη υπερχρεωμένη χώρα της Ευρωζώνης που επιστρέφει στις αγορές.

Η οριστική του τιμολόγηση θα γίνει εντός της ημέρας από τους συμβούλους Barclays, Danske, Davy, Goldman Sachs, HSBC και Nomura.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας αξιολογείται με Ba1/BBB+/BBB+.

Τελευταία ενημέρωση: 13:50

H Ιρλανδία προχωρά στην προχωρά στην έκδοση του πρώτου ομολόγου της μετά τη διάσωσή της από την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε μία κίνηση-ορόσημο για να γίνει η πρώτη υπερχρεωμένη χώρα που επιστρέφει στις αγορές.

Σύμφωνα την IFR, υπηρεσία του Thomson Reuters που επικαλείται τραπεζικές πηγές, το Δουβλίνο άνοιξε τα βιβλία για το 10ετές ομόλογο λήξης Μαρτίου 2023. Το ομόλογo προβλέπεται να τιμολογηθεί στις 250 περίπου μονάδες βάσης πάνω από τα mid-swaps.

Η οριστική του τιμολόγηση θα γίνει αργότερα την Τετάρτη από τους συμβούλους Barclays, Danske, Davy, Goldman Sachs, HSBC και Nomura. Η πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας αξιολογείται με Ba1/BBB+/BBB+.

Facebook Comments