Το ποσό των 2 δισ. ευρώ ελπίζει να εισπράξει η Εφορία στις επόμενες τέσσερις μέρες. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.  Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση των αυξημένων προκαταβολών φόρου.

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι πρέπει να τακτοποιήσουν:

  • Την τρίτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.Το ποσό που υπολογίζεται να εισπραχθεί τον Δεκέμβριο υπερβαίνει τα 550 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι δύο τελευταίες δόσεις θα καταβληθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
  • Τη δόση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σημειώνεται ότι όσοι από τους οφειλέτες που βρίσκονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων αφήσουν απλήρωτη κάποια νέα οφειλή π.χ. δεν πληρώσουν την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός ρύθμισης εξαιτίας του αυστηρότερου πλαισίου που ισχύει από τις 15 Δεκεμβρίου
  • Τα νέα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2016. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να καταβάλουν στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ περίπου. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα που ανέρχονται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας. Όσοι επιλέξουν να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματός τους προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να απαλλαγούν από το τεκμήριο διαβίωσης θα πρέπει να το πράξουν μέχρι το τέλος του μήνα.
  • Επίσης, 3,5 εργάσιμες μέρες απομένουν για την 2η δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους αγρότες, η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και η 2η και τελευταία δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου εισοδήματος για νομικά πρόσωπα.

6,3 δισ. το… πατριωτικό καθήκον

Το ΥΠΟΙΚ ελπίζει οι Έλληνες φορολογούμενοι, εν μέσω ύφεσης και capital controls, να ασκήσουν το… πατριωτικό τους καθήκονκαι να γεμίσουν τα ταμεία αφού πρέπει ο Δεκέμβριος να καταγράψει έσοδα περίπου 6,3 δισ. ευρώ, για να «πιάσει» τους στόχους του προϋπολογισμού.

Αν και τα φορο-έσοδα τον περασμένο μήνα αποτέλεσαν σημαντική ανάσα καθώς σημείωσαν αύξησή κατά 29% σε σχέση με τον περσινό Νοέμβριο και υπερέβησαν τον στόχο κατά 13,2%, απομένουν να εισπραχθούν άλλα 6,225 δισ. ευρώ για να επιτευχθεί ο αναθεωρημένος στόχος των 48,619 δισ. ευρώ.

Τι πληρώσαμε τον Νοέμβριο

Τα έσοδα στις ΔΟΥ τον Νοέμβριο διαμορφώθηκαν σε 3,3 δισ. ευρώ έναντι 2,6 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Οι φορολογούμενοι πλήρωσαν για φόρους εισοδήματος 1,255 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 34,91% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Για τον ΕΝΦΙΑ, πλήρωσαν 569 εκατ. ευρώ από 400 εκατ. ευρώ τον περσινό Νοέμβριο. Οι εισπράξεις από ΦΠΑ τον Νοέμβριο άγιξαν το 1,246 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα

Ημιαργία η παραμονή Πρωτοχρονιάς 

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων, η 31η Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι ημέρα ημιαργίας και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. θα αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες τους στις 13:30 μ.μ. Η συναλλαγή των πολιτών με τις Δ.Ο.Υ. θα ολοκληρωθεί στις 12:30 μ.μ.

Facebook Comments