Η ευρωζώνη δεν σκοπεύει να αλλάξει τους όρους του πακέτου διάσωσης της Κύπρου

Reuters

Η ευρωζώνη δεν σκοπεύει να αλλάξει τους όρους του πακέτου διάσωσης της Κύπρου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η ευρωζώνη δεν σκοπεύει να αλλάξει τους όρους του πακέτου διάσωσης της Κύπρου μετά την επιστολή του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ανέφεραν τρεις αξιωματούχοι της ευρωζώνης την Τετάρτη. 

Σε επιστολή που δημοσίευσε το Reuters στις 11 Ιουνίου ο Αναστασιάδης δεν ζητάει ρητά περισσότερα δάνεια, υπαινίσσεται όμως ότι η κυπριακή οικονομία δεν θα τα καταφέρει εάν δεν αλλάξουν οι όροι του πακέτου διάσωσης.

Ερωτηθείς για το αν μπορούν να αλλάξουν οι όροι του κυπριακού μνημονίου, Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε: "Όχι, από όσο μπορώ να εκτιμήσω".
Το Eurogroup αναμένεται να συζητήσει το θέμα την Πέμπτη.
Δεύτερος αξιωματούχος δήλωσε πως δεν υπάρχει πιθανότητα αναθεώρησης των όρων, προσθέτοντας ωστόσο ότι το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη.


Τρίτος αξιωματούχος επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή βραχυπρόθεσμα, αλλά ότι "ενδεχομένως" να μπορέσουν να υπάρξουν προσαρμογές μεσοπρόθεσμα, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από τους ηγέτες της ευρωζώνης που συναντώνται στις 27-28 Ι.