Το θέμα της ΕΡΤ, το οποίο μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πολιτικών δυνάμεων, αποτελεί το σημείο που τέμνονται δύο λογικές που χαρακτηρίζουν τον σημερινό πολιτικό κόσμο. Η μία λογική είναι της αδράνειας, της συντήρησης ενός μοντέλου που έχει αποτύχει και στηριζόταν στον παρασιτικό κρατισμό, τα δανεικά και τη συναλλαγή.

Και όλα αυτά εις βάρος των πολιτών που δεν ανήκουν στους προνομιούχους ενός συστήματος. Η άλλη λογική είναι αυτή των μεταρρυθμίσεων, της εξυγίανσης των οικονομικών, της επανεκκίνησης της δημόσιας διοίκησης, των ίσων ευκαιριών όλων των πολιτών.

Είναι κατανοητό, ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ, προκάλεσε θλίψη στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όμως όσες φορές στο παρελθόν επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί ένα σχέδιο ήπιας εξυγίανσης του κρατικού καναλιού απέτυχε.

Σε αυτό φυσικά είχαν βασική ευθύνη οι θεσμικοί εκπρόσωποι της ΕΡΤ. Άλλωστε η ΕΡΤ το τελευταίο διάστημα βρισκόταν συνεχώς σε απεργία, χρειάζεται υποκρισία για να υποστηρίξει κανείς ότι ενημέρωνε. Ή μήπως κάλυπτε τα σημαντικά γεγονότα στο εξωτερικό; Υπάρχουν επιστολές διαμαρτυρίας για τις δεκάδες απεργίες της ΕΡΤ. Ήταν η πιο αδιαφανής.

Να πούμε για τα έξι λογιστήρια που υπήρχαν και δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους; Δεν ήξερε κάνεις πόσοι και ποιοι δουλεύουν στην ΕΡΤ, δεν υπήρχαν οι συμβάσεις, πολλοί πληρώνονταν και δεν πατούσαν, έπαιρναν τραγικά υψηλά ποσά για υπερωρίες και εξωτερικές παραγωγές. Δυστυχώς αυτή ήταν η κατάσταση και είναι κάτι που μας θλίβει όλους.

Σε κάθε περίπτωση η μεταρρύθμιση πρέπει να προχωρήσει με γνώμονα το όφελος όλης της κοινωνίας και όχι μεμονωμένων ομάδων. Ο ιδιωτικός τομέας μετρά ενάμιση εκατομμύριο ανέργους! Τι έχουμε να απαντήσουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους; Ότι διατηρούμε τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση σε δημόσιους οργανισμούς και φορείς επειδή φοβόμαστε το πολιτικό κόστος;

Το νέο σχήμα με όποια μορφή παρουσιαστεί θα έχει δημόσιο χαρακτήρα, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος με μειωμένο ανταποδοτικό τέλος ανταποκρινόμενο στις οικονομικές θυσίες του κόσμου και θα εκπληρώνει τη βασική αποστολή της αμερόληπτης ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Μόνο με αποφασιστικότητα και πραγματική βούληση μπορούμε να προχωρήσουμε στην αλλαγή του κράτους που όλοι θέλουμε.

Facebook Comments