Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΠΑ και GAZPROM για τη μείωση της τιμής του Φυσικού Αερίου έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο και εξελίσσονται σε καλό κλίμα ανεξάρτητα από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Χάρης Σαχίνης.

Η ΔΕΠΑ, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο και με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, έθεσε στη ρωσική GAZPROM θέμα μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου, τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Σαχίνης και προσθέτει: «Η διαπραγμάτευση εξελίσσεται σε καλό κλίμα ανεξάρτητα από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι και το 2011 μετά από επιτυχή διαπραγμάτευση επιτεύχθηκε μείωση της τιμής του Φυσικού Αερίου από τη GAZPROM η οποία μετακυλήθηκε στους πελάτες της ΔΕΠΑ. Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι το 2012 μετά από επιτυχή διαπραγμάτευση επιτεύχθηκε μείωση της τιμής Φυσικού Αερίου και από άλλον προμηθευτή, η οποία ομοίως πέρασε στους πελάτες της ΔΕΠΑ. Η ΔΕΠΑ συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία της με γνώμονα πάντοτε το όφελος του Έλληνα καταναλωτή και το συμφέρον της Εθνικής μας Οικονομίας».

Νωρίτερα σήμερα η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις για αναδρομική μείωση του κόστους εισαγωγής του ρωσικού φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας ότι η τιμή του φυσικού αερίου για τη βιομηχανία αυξήθηκε τα 4 τελευταία χρόνια σταδιακά κατά 80% και είναι σήμερα 40% (προ-φόρων) υψηλότερη από την μέση ευρωπαϊκή τιμή.

Facebook Comments