Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η κρίσιμη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, όπου αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα της ΕΡΤ. Στη σύσκεψη και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.(upd)

Ορατό είναι πλέον το αδιέξοδο στην κυβέρνηση πριν από το κρίσιμο ραντεβού των τριών εταίρων που ήδη ξεκίνησε στις 18.00, κατά οποίο θα καταβληθεί η ύστατη προσπάθεια για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ΕΡΤ. Με κοινές θέσεις προσέρχονται Βενιζέλος και Κουβέλης μετά το ραντεβού τους το μεσημέρι στην Βουλή. Αμετακίνητος εμφανίστηκε ο Ευ.Βενιζέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον πρωθυπουργό.

Ενωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ με βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο, συζητήθηκαν, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, οι διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης της ΣτΕ που διατάσσει άμεσα την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν ότι η ΕΡΤ πρέπει να αρχίσει να επαναλειτουργεί με το προηγούμενο καθεστώς και μετά να αρχίσουν οι αλλαγές.

Το Μαξίμου, από την άλλη, προτείνει τη δημιουργία μεταβατικού φορέα, στον οποίο θα προσληφθούν λίγοι εργαζόμενοι, με δίμηνες συμβάσεις και διαμόρφωση νέων στούντιο στη Βουλή από όπου θα γίνονται οι εκπομπές

Ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Σαμαρά, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, πως επιμένει στις θέσεις που έχει και δημόσια διατυπώσει ο ίδιος, αλλά και το ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το ΣτΕ διατάζει το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ, καθώς και ότι η παράταση του κλεισίματος συνιστά παραβίαση αυτής της διαταγής, που δείχνει ασέβεια προς το δημοκρατικό κράτος δικαίου.

Για το θέμα της ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά ότι στην αποψινή συνάντηση περιμένει προτάσεις, με τις οποίες εκτελείται η διαταγή του ΣΤΕ και θα ανοίγει αμέσως τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ώστε να μην υπάρχουν, πλέον, τριβές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και να ξεπεραστεί η πρόσφατη κυβερνητική κρίση.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε στον κ. Σαμαρά και το θέμα της λειτουργίας της κυβέρνησης, το οποίο προτίθεται να επαναφέρει, έτσι κι αλλιώς, στην αποψινή σύσκεψη των τριών αρχηγών.

Το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον κ. Κουβέλη στην Βουλή πριν από το κρίσιμο απογευματινό ραντεβού στο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντηση, που διήρκησε μία ώρα περίπου, ο κ. Βενιζέλος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «έγινε μια συνεννόηση» ενώ ο κ. Κουβέλης είπε ότι «ανταλλάξαμε απόψεις για όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν».

Facebook Comments