Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών που θα ξεκαθαρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τις παλιές αποδείξεις, όπως δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Τόνισε πάντως ότι, μέχρι να αποσαφηνιστούν τα ζητήματα των ετών και των κατηγοριών, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να φυλάσσουν όλες τις παλιές αποδείξεις καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να κληθούν για φορολογικό έλεγχο.

Σε ότι αφορά τις αποδείξεις του 2016, ο κ. Αλεξιάδης, ξεκαθάρισε ότι είναι υποχρεωμένοι οι φορολογούμενοι να τις κρατάνε όλες, μέχρι να νομοθετηθεί η επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών, την οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Όπως υπογράμμισε, «μόνο με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορεί να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή καθώς ο φορολογούμενος θα είναι υποχρεωμένος να δικαιολογεί αυτά που δηλώνει».

Για το ζήτημα του παράνομου διαδικτυακού τζόγου, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τον έλεγχο του.

Ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για ασήμαντα έσοδα αναφορικά με όσα εισπράττει μέχρι σήμερα το Δημόσιο από τον διαδικτυακό τζόγο, τονίζοντας ότι πρέπει να υλοποιηθούν αλλαγές για να ελέγχονται πλέον οι εταιρείες και να πληρώνουν αυτά που πρέπει να πληρωθούν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, από τις 24 εταιρείες διαδικτυακού τζόγου που υπάρχουν στην Ελλάδα το 2012 το Δημόσιο εισέπραξε μόλις 31.179 ευρώ, το 2013 5.500 ευρώ και το 2014, 27.366 ευρώ.

«Δεν θα αφήσουμε κανένα να φοροδιαφεύγει. Μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς και καταλήξουμε για τον διαδικτυακό τζόγο, θα φέρουμε νομοθετικές ρυθμίσεις με νέες άδειες, και θα θεσπιστεί ένα σαφές πλαίσιο φορολογικού ελέγχου. Παράλληλα θα ενισχύσουμε τη συνεργασία των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων. Πολύ μεγάλο ρόλο θα παίζει το νέο αναδιοργανωμένο ΣΔΟΕ το οποίο θα έχει εδικό τμήμα για τον διαδικτυακό τζόγο και θα είναι σε συνεργασία με την αστυνομία», προανήγγειλε ο κ. Αλεξιάδης.

Facebook Comments