Aισιόδοξος για το μέλλον εμφανίζεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στο μήνυμα που απήυθηνε στο προσωπικό της Τράπεζας επ ευκαιρία του νέου έτους.

Όπως αναφέρει -προεξοφλώντας την παραμονή της Ελλάδος στην ευρωζώνη – η «ΤτΕ θα συνεχίσει να εκπληρώνει το ρόλο της ως θεματοφύλακας της νομισματικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας εντός Ευρωσυστήματος».

Κάνοντας σύντομο απολλογισμό των πεπραγμένων της προηγούμενης χρονιάς, αναφέρθηκε στην κρίση του καλοκαιριού λέγοντας ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα οι αντοχές του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της οικονομίας. Η έντονη αβεβαιότητα πυροδότησε αρνητικά σενάρια και εικασίες για το μέλλον της χώρας. Το τραπεζικό σύστημα αντιμετώπισε αλλεπάλληλα επεισόδια κρίσης εμπιστοσύνης, που απείλησαν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, με αποτέλεσμα την κήρυξη της τραπεζικής αργίας και την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), προκειμένου να διασφαλιστούν οι καταθέσεις και η εν γένει σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας η Τράπεζα της Ελλάδος ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις προκλήσεις αυτές, συμβάλλοντας καταλυτικά στην εξισορρόπηση της κατάστασης, διαφυλάττοντας παράλληλα την ανεξαρτησία και το κύρος της.

Όσον αφορά τα θέματα οργάνωσης, η Τράπεζα, το 2015, προχώρησε σε μερική αναδιάρθρωση του δικτύου της και εξορθολογισμό των λειτουργιών της, όπου κρίθηκε απαραίτητο. Επίσης, όπως αναφέρει ο διοικητής της ΤτΕ η ανανέωση του προσωπικού που ξεκίνησε το 2015 και θα συνεχιστεί το 2016.

 

Facebook Comments