Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ζητά συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον Πρωθυπουργό, παρουσία των αρμόδιων Υπουργών και θέτει κρίσιμα ζητήματα για την επιβίωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Όπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση, “όλες οι μέχρι σήμερα προτάσεις της ΕΣΕΕ κινήθηκαν προς την κατεύθυνση υπεράσπισης της επιβίωσης των εμπορικών επιχειρήσεων• σε αυτό το πλαίσιο περιμένουμε μεγαλύτερη στήριξη και ξεκάθαρες απαντήσεις για το μέλλον των ΜμεΕ.

Οι μικρομεσαίοι έμποροι είναι αποφασισμένοι να συνδράμουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στο βαθμό όμως που η επιβαλλόμενη φορολογία κινείται σε κοινωνικά ανεκτά επίπεδα και δεν οδηγεί στην υπερφορολόγηση. Για την επίλυση του φορολογικού ζητήματος απαιτείται η Κυβέρνηση να αντιληφθεί την κοινωνία ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό.

Αναφορικά με το πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά θα πρέπει να τεθεί επί τάπητος η επανεκκίνηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να πάψουν οι έμποροι να είναι «εντός» κατασχέσεων και «εκτός» ρυθμίσεων δανείων.

Το φλέγον θέμα των 52 Κυριακών του ΥΠΑΝ δεν θα ρίξει την Κυβέρνηση, αλλά σίγουρα θα ρίξει τον αδύναμο τζίρο των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων. Γι αυτό η ΕΣΕΕ προτείνει στοχευμένα τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων καθημερινές και Κυριακές σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, σε λιμενικές ζώνες και μαρίνες καθώς και στο εμπορικό τρίγωνο της Πρωτεύουσας.

Οι άνθρωποι της αγοράς επισημαίνουμε, για ακόμα μία φορά, ότι είναι λάθος να θεωρούμε την συνεχή εφαρμογή επώδυνων μέτρων ως πρόοδο και να βαφτίζουμε μεταρρυθμίσεις όλες ανεξαιρέτως τις αλλαγές χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν το περιεχόμενό τους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ΕΣΕΕ, ως κοινωνικός εταίρος, είναι στην διάθεση των παλαιών και νέων Υπουργών της ελληνικής Κυβέρνησης όπως και όλες οι πρόσφατες πλήρεις μελέτες του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών που επαληθεύουν και τεκμηριώνουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ελληνικού εμπορίου.

Μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, η διοίκηση της ΕΣΕΕ ελπίζει και στον ανασχηματισμό των θεσμικών σχέσεων των κυβερνητικών με τους κοινωνικούς εταίρους, ευχαριστεί για την συνεργασία τους Υπουργούς που αποχώρησαν και εύχεται καλή επιτυχία σε αυτούς που συνεχίζουν”.

Facebook Comments