Με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συναντήθηκε τη Δεύτερα στην Ουάσιγκτον, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι στη συνάντηση εξετάσθηκε η πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ, η πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, ζητήματα οικονομικής συνεργασίας και ασφάλειας, καθώς και η ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν στρατηγικός εταίρος της χώρας του και πως η συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν διεξήχθη σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα.

“Εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και στο μέλλον με τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα στο θέμα της ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και η υποστήριξή τους προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι πολύ σημαντική για εμάς στο μέλλον” πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, σε ανακοίνωσή της πριν από τη συνάντηση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι αυτή πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του Νίκολα Γκρούεφσκι και ότι στο πλαίσιό της θα εξεταζόταν η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην ΠΓΔΜ, ζητήματα ασφάλειας και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Facebook Comments