Μοσκοβισί: Η πρώτη εικόνα για το ασφαλιστικό είναι θετική

MarketNews

Μοσκοβισί: Η πρώτη εικόνα για το ασφαλιστικό είναι θετική, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως «δεν συζητήσαμε εκτενώς το ζήτημα του ασφαλιστικού της Ελλάδας στη σημερινή συνεδρίαση. Οι θεσμοί ζήτησαν περισσότερο χρόνο αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Παρ’ όλα αυτά θέλω να σημειώσω πως η ελληνική πλευρά έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο σε πολλά ζητήματα ειδικά από το καλοκαίρι και μετά».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Κυπριακού προγράμματος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως «η Κύπρος έχει ήδη κάνει μεγάλη προσπάθεια και έχει διανύσει σημαντική απόσταση, αλλά υπάρχουν ακόμη σημαντικά θέματα να διευθετηθούν» .

Στη συνέχεια ο επίτροπος των οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, σημείωσε: «Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή των συζητήσεων αναφορικά με το ασφαλιστικό πρόγραμμα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, αλλά είναι γεγονός πως στο συγκεκριμένο πεδίο πρέπει να γίνουν πολλά και γρήγορα».