Στα πλαίσια υλοποίησης επενδυτικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων με πολλαπλή συμβολή στη διαμόρφωση και στην πράξη θετικού οικονομικού κλίματος, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Δήμου Αθηναίων για την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Attica Finance Α.Ε.Π.Ε.Υ. και του κινεζικού ομίλου εταιρειών SUMEC, η οποία είναι η πρώτη μετά την επίσκεψη του Δήμου της Αθήνας στο Πεκίνο.

Στην εκδήλωση, η οποία διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, παρευρέθησαν ο Δήμαρχος της Αθήνας, κος Γιώργος Καμίνης, Πολιτικοί και Οικονομικοί παράγοντες της χώρας ενώ τη συμφωνία υπέγραψαν  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Finance, κος Αλέξανδρος Πουλαρίκας και ο Πρόεδρος του κινεζικού Ομίλου Mr. Cai Jibo.

Το πλαίσιο της Συμφωνίας

H Attica Bank μαζί με την Attica Finance Α.Ε.Π.Ε.Υ., την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και την Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη A.E. (Π.Ε.Τ.Α. A.E.), σε συνεργασία και με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, έχουν συμφωνήσει να ιδρύσουν ένα Fund το οποίο θα επενδύει κυρίως σε έργα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Οδοφωτισμός, Σκουπίδια, Αφαλάτωση, Βιολογικούς Καθαρισμούς κ.α.), τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα επιχειρηματικά πάρκα.
Για το σκοπό αυτό και μετά από πολλές συναντήσεις επισημοποιήθηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Attica Finance Α.Ε.Π.Ε.Υ. και του Κινεζικού Ομίλου εταιρειών SUMEC στο Πεκίνο όπου και υπογράφθηκε το αρχικό μνημόνιο συνεργασίας.
Η συνεργασία με τον Όμιλο εταιρειών SUMEC περιλαμβάνει την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού σε έργα τα οποία θα υλοποιούνται με τη συμμετοχή του υπό ίδρυση επενδυτικού κεφαλαίου (Fund) της  Attica Bank και της Attica Finance Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Ο Όμιλος εταιρειών SUMEC

Ο Όμιλος εταιρειών SUMEC έχει σημαντική εμπειρία τόσο στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού όσο και στην υλοποίηση τέτοιων έργων και κατασκευάζει πλήθος προϊόντων που έχουν εφαρμογή στην Ελληνική αγορά. Το πλαίσιο της συμφωνίας αφορά στην προσφορά των προϊόντων τους είτε μέσω της συμμετοχής τους με καταβολή μετρητών στο Fund, είτε παρέχοντας σημαντική πίστωση για την αποπληρωμή της αγοράς των προϊόντων τους.

Ο Όμιλος SUMEC, που ιδρύθηκε το 1978, αποτελεί θυγατρική της κρατικής εταιρείας SINOMACH. Η SUMEC σήμερα έχει καταστεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και εξαγωγής στην Κίνα. Μέσα από συνεχείς επενδύσεις ο Όμιλος  δραστηριοποιείται στην ναυπηγική βιομηχανία, την κατασκευή και την εξαγωγή των μηχανημάτων και ηλεκτρικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών εργαλείων, εργαλείων κήπου, μηχανημάτων ηλεκτροπαραγωγής, φωτοβολταϊκών μονάδων κλπ., καθώς επίσης και στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και ενδύματα.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου SUMEC το 2012 ανήλθε σε 5,2 δις ευρώ ενώ της μητρικής εταιρείας SINΟMACH υπερέβη τα 25 δις ευρώ.

Η αξία της συμφωνίας

Η συμφωνία αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μεγάλων έργων υποδομής στη χώρα μας που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική ανάκαμψη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Facebook Comments