Ετοιμάζεται νέο deal με την Cosco ύψους 224 εκατ. ευρώ

MarketNews

Ετοιμάζεται νέο deal με την Cosco ύψους 224 εκατ. ευρώ

«Επενδύστε στην Ελλάδα» ήταν το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους κινέζους επιχειρηματίες, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια του νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο του Πειραιά. Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν ο επικεφαλής της Cosco Γουέι Τζιαφού.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας, ενώ προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Όποια και αν είναι η ένταση και η μορφή της κρίσης, η απάντηση είναι οι επενδύσεις», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι με την ολοκλήρωση του ανατολικού τομέα του προβλήτα 3 επενδύθηκαν στην Ελλάδα 340 εκατ. ευρώ.


«Είμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης για μια νέα συμφωνία για τη δυτική πλευρά, που αν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τις κοινοτικές αρχές, θα επενδυθούν επιπλέον 224 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς και άλλες 200 κατά τα τρία χρόνια των κατασκευών», τόνισε ο κ. Σαμαρας.

 Σε πλήρη ανάπτυξη, όπως επεσήμανε, το λιμάνι του Πειραιά θα αποκτήσει δυναμικότητα 7 εκατ. τόνων, η επένδυση θα φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ και οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 3.000.


Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι ο Πειραιάς, που συγκαταλέγεται, όπως παρατήρησε, στα πέντε πρώτα λιμάνια της Ευρώπης θα γίνει το πρώτο.