Α. Τουρκολιάς: ’Ας γίνουμε πιο φιλικοί στην υποδοχή και αποδοχή επενδύσεων’

MarketNews

Α. Τουρκολιάς:

Την ανάγκη δημιουργίας ενός φιλικού για την υποδοχή επενδύσεων περιβάλλοντος, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλ. Τουρκολιάς κατά την τελετή εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών της Τράπεζας, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής της.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο κ. Τουρκολιάς κατά το "άνοιγμα" της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, η ανακεφαλαιοποίηση θέτει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε μια νέα πορεία και οι τράπεζες καλούνται να συμβάλουν στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η χώρα χρειάζεται να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

Το στοίχημα είναι πώς θα προσελκύσουμε ξένους και Έλληνες επενδυτές, δημιουργώντας ένα φιλικό για την υποδοχή επενδύσεων περιβάλλον».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γ. Ζανιάς, αναφερόμενος στην επιτυχή έκβαση της ανακεφαλαιοποίησης της ΕΤΕ, τόνισε πως το γεγονός ότι η Εθνική βρίσκεται σε αυτό το σημείο, πρέπει να μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους.

Τέλος, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε την εισαγωγή των νέων μετοχών της ΕΤΕ, μετά την ανακεφαλαιοποίησή της, ως μεγάλη στιγμή για το Χρηματιστήριο, καθώς η τράπεζα αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.