Νέα συρρίκνωση των δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης το Μάιο

Reuters

Νέα συρρίκνωση των δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης το Μάιο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Περαιτέρω μείωση κατέγραψαν τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα της ευρωζώνης τον Μάιο, καθώς η ύφεση πλήττει το επενδυτικό ενδιαφέρον ενώ οι τράπεζες κλείνουν τις στρόφιγγες του δανεισμού προκειμένου να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους.

Τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν 1,1% τον προηγούμενο μήνα σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ την Πέμπτη. Η ενδιάμεση πρόβλεψη των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για μείωση 0,9%.

Τα τελευταία στοιχεία της ΕΚΤ αποτυπώνουν τα βασικά εμπόδια που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη στο δρόμο προς την ανάκαμψη, την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν μεταξύ άλλων τρόπους για την ενίσχυση του δανεισμού προς μικρές επιχειρήσεις.

Οι τράπεζες χορήγησαν το Μάιο 18 δις ευρώ λιγότερα δάνεια σε εταιρίες εκτός του χρηματοπιστωτικού κλάδου σε σχέση με τον Απρίλιο. Τα στοιχεία της ΕΚΤ είναι προσαρμοσμένα για τιτλοποιήσεις.