Το warrant της Εθνικής άνοιξε στο 0,7000 ευρώ (-89,75%), υποχώρησε μέχρι το 0,4200 ευρώ (-93,85%) και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κινείται στο 1,15 ευρώ με απώλειες 83,16%. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί σε νέα χαμηλά διμήνου, στις 826 μονάδες και με πτώση λίγο πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ οι πωλητές που έχουν τον πρώτο λόγο σήμερα, έχουν ανεβάσει τον τζίρο, κυρίως λόγω ΕΤΕ, στα 27 εκατ. ευρώ. Τα 8,5 εκατ. ευρώ έχουν γίνει μόνο στη μετοχή της Εθνικής. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Χρηματιστήριο Παραγώγων και στα Συμβόλαια επί μετοχών, το Συμβόλαιο της Εθνικής υποχώρησε μέχρι τα 2,36 ευρώ, για να ανακάμψει σχετικά στη συνέχεια.

Κατά τα άλλα, το κλίμα στην αγορά θα μπορούσε να είναι καλό μετά τη συμφωνία για τον ΤΑΡ και τις δηλώσεις των Κινέζων της Cosco για πραγματοποίηση νέων επενδύσεων στο λιμάνι άνω των 220 εκατ. ευρώ. 

Επίσης, τα εταιρικά νέα εμφανίζονται αισιόδοξα. Η γενική συνέλευση του ΟΤΕ ανακοίνωσε χθες επαναγορά ιδίων μετοχών, ενώ ταυτόχρονα, η εταιρεία, τον έλεγχο της οποίας έχουν οι Γερμανοί της Deutsche Telecom έχει προσωρήσει σε σημαντική βελτίωση του δανεισμού της. Η μετοχή αντιδρά με κέρδη σχεδόν 5%, στα 5,65 ευρώ. Κέρδη άνω του 2% για τη Βιοχάλκο, που ενισχύεται λόγω της καλής απόδοσης των θυγατρικών της, όπως τα ΣΩΛΚ που θα αναλάβουν σημαντικό κομμάτι από την εγκατάσταση του ΤΑΡ στη Β. Ελλάδα.

Τα κέρδη για τα ΣΩΛΚ στο ταμπλό ξεπερνούν το 3%. Αντίδραση για τα ΕΛΠΕ, εν αναμονή της νέας προκήρυξης του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ. Κέρδη για την ΕΥΔΑΠ πάνω από 1% ενόψει ιδιωτικοποίησης, ενώ μικρές είναι οι απώλειες για τον ΟΛΠ, την Motor Oil, την Ιντραλότ, με την τελευταία να επηρεάζεται από τις ευρύτερες  εξελίξεις στο θέμα του ΟΠΑΠ. Ο δε ΟΠΑΠ εμφανίζει στο ταμπλό διακυμάνσεις, ενώ λίγο πιο πριν ενισχυόταν μόλις κατά 0,46%.

Την ίδια ώρα, η JP Morgan σε ανάλυσή της προβλέπει ότι θα αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές αγορές μετά την απόφαση των ΗΠΑ να σταματήσει το τύπωμα χρήματος. 

 

ΧΣ

Facebook Comments