«Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός»

MarketNews

«Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Με δηκτικό τρόπο σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt την παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Σε άρθρο της με τίτλο «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός», αναφέρεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός εξετέθη με ελλιπή κατανόηση των οικονομικών και κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος όμως πέρασε στην αντεπίθεση επιδέξια.

Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για ένα «ισχυρογνώμονα» πρωθυπουργό «που δεν είναι σε θέση να βάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση. Τώρα η Ευρώπη έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων η Die Welt.

«Ο έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε στο Νταβός ως ένας ξεροκέφαλος πρωθυπουργός, που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης. Από τις χρηματαγορές εισέπραξε την απάντηση. Οι αποδόσεις ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν προς τα πάνω στο 10,4% που είναι το ψηλότερο επίπεδο του χρόνου από τον περασμένο Αύγουστο», τονίζεται στο άρθρο.

Όπως σημειώνει η Die Welt, ο Α. Τσίπρας έκανε έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αυτό όμως που εννοούσε ήταν «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του». «Μετά προσπάθησε να φέρει και πάλι στο προσκήνιο τις μάχες του παρελθόντος και έδειξε επιπλέον ότι διαθέτει ελάχιστη κατανόηση για τα οικονομικά […] Τη θεμελιακή σχέση ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα, τους μισθούς και την παραγωγικότητα έδειξε ο Τσίπρας να μην την κατανοεί», αναφέρεται στο δημοσίευμα.