Διευρύνονται οι απώλειες για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Πλέον, η αγορά, σε επίπεδα γενικού δείκτη κινείται στα όρια των 800 μονάδων, δηλαδή διαμορφώνεται πλέον σε χαμηλά εξαμήνου, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά υποχωρεί με μεγάλο όγκο, άνω των 60 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας μέχρι στιγμής τον διπλάσιο τζίρο σε σχέση με χθες. Το μεγάλο βαρίδι της αγοράς είναι η εισαγωγή των νέων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, με τη μετοχή να υποχωρεί σχεδόν κατά 30%, στα 2,22 ευρώ και το warrant κατά 82,72%, στο 1,18 ευρώ και όγκο περισσότερα από 7 εκατ. τεμάχια. Μεγάλη, επίσης, είναι η βουτιά για την Πειραιώς κατά 14,29%, στο 1,14 ευρώ, ενώ γενικότερα ο τραπεζικός κλάδος, καταγράφει απώλειες άνω του 18%, στις 121 μονάδες.

Από εκεί και πέρα η όποια αντίσταση από τον ΟΤΕ και τα ΕΛΠΕ δεν είναι αρκετή για να αντιστραφεί η τάση. Ο ΟΤΕ από τα 5,70 ευρώ κερδίζει μεν, υποχωρεί δε, στα 5,60 ευρώ και με άνοδο λίγο πάνω από 4% και τα ΕΛΠΕ με υψηλό στα 6,72 ευρώ κινούνται στα 6,62 ευρώ. Ισχυρές εντολές βγαίνουν στα ΣΩΛΚ λόγω ΤΑΡ, ενώ σε θετικό πρόσημο γύρισε η Motor Oil.

Aπώλειες για τον ΟΠΑΠ μετά την εμπλοκή με την Emma Delta, αλλά και τη ΔΕΗ, που ενώ έγραψε υψηλό στα 6,84 ευρώ πέρασε στο κόκκινο και υποχωρεί στα 6,59 ευρώ. 

ΧΣ

Facebook Comments