Απώλειες στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα για την Ευρώπη

MarketNews

Απώλειες στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα για την Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

 Τα θετικά στοιχεία που προέκυψαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν ήταν ικανά να γυρίσουν τα αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές, που αποχαιρέτησαν το β τρίμηνο με απώλειες, εξαιρουμένης της γερμανικής αγοράς.

Για την Παρασκευή, ο FTSE έχασε 0,57% στις 6.208 μονάδες, με τις πιέσεις που δέχτηκαν οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου να ξεχωρίζουν στο ταμπλό. Πτωτικά κινήθηκε και ο τίτλος της HSBC. Το Λονδίνο έχασε 3,18% για το β τρίμηνο.

Ο DAX υποχώρησε 0,40% στις 7.959 μονάδες, με το χαρτί της SAP AG να καταγράφει  σημαντική πτώση. Στον αντίποδα, η μετοχή της ThyssenKrupp σημείωσε μεγάλη άνοδο. Η γερμανική αγορά κινήθηκε με άνοδο 2,10% για το β τρίμηνο.

Ο CAC μείωσε 0,62% στις 3.739 μονάδες, με την υποχώρηση των Louis Vuitton και BNP Paribas να ρίχνουν το Παρίσι. Σε τριμηνιαίο επίπεδο, η γαλλική αγορά κέρδισε 0,20%.

Στην Ισπανία, ο IBEX 35 μείωσε 1,04% στις 7.763 μονάδες, εξαιτίας των σημαντικών υποχωρήσεων που έγραψαν οι μετοχές των BVVA και Banco Santander. Για το τρίμηνο, η Μαδρίτη έχασε 1,56%.

Ο FTSE MIB υποχώρησε 1,21% στις 15.239 μονάδες. Σε επίπεδο τριμήνου, το ιταλικό χρηματιστήριο σημείωσε πτώση 0,75%.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,50% στις 285 μονάδες, ενώ για το τρίμηνο κατέγραψε απώλειες 2,99%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,8% το Μάιο στη Γερμανία, μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για υποχώρηση 0,3%.

Την ίδια στιγμή, οι γαλλικές καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν το Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία Insee.

Πιο αναλυτικά, οι δαπάνες καταναλωτικών αγαθών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, σημείωσαν άνοδο 0,5% το Μάιο σε σχέση με το Απρίλιο.