Με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κομμάτων ξεκινά το απόγευμα το 9ο συνέδριο της ΝΔ στο Ταε Κβο Ντο του Φαλήρου. Βασικό σύνθημα του συνεδρίου είναι «Νέα Δημοκρατία Νέα Ελλάδα».

Η Ν.Δ. έχει αποστείλει προσκλήσεις σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός από τη Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Από το ΠαΣοΚ θα απευθύνει χαιρετισμό ο γραμματέας του, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, από τον ΣυΡιζΑ επίσης ο γραμματέας του, κ. Δημήτρης Βίτσας, από το ΚΚΕ ο κ. Γιάννης Γκιόκας και από τη ΔημΑρ ο κ. Σπύρος Λυκούδης, ενώ αμφίβολο είναι αν θα παραβρεθεί εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πριν από τον πρωθυπουργό θα μιλήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, κ. Λυκ Φερί.

Η ημέρα θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και την αποχώρηση της ΔημΑρ από την κυβέρνηση, και να δώσει το στίγμα τον προθέσεών από εδώ και στο εξής με το καινούργιο δεδομένο της συγκατοίκησης με το ΠαΣοΚ.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, όπου θα φανούν και οι νέοι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί στο κόμμα μετά από ένα χρόνο πρωθυπουργίας του κ. Σαμαρά.

Facebook Comments