Νέα εβδομάδα, νέος μήνας και νέο εξάμηνο για τις αγορές και η αύξηση της μεταβλητότητας είναι κάτι που δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη. Άλλωστε πολλά χαρτοφυλάκια έχουν ήδη αρχίσει να αναδιαρθρώνονται σταδιακά καθώς έχουμε ήδη μπει σε ένα καθοριστικό εξάμηνο, στο οποίο υπάρχουν και οι γερμανικές εκλογές.

Επίσης την εβδομάδα, αυτή μεταξύ άλλων σημαντικών ανακοινώσεων υπάρχει και η συνεδρίαση της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική του ευρώ. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν πέρυσι την ίδια σχεδόν ημερομηνία που ο Mario Draghi υπερασπίστηκε σθεναρά το ευρώ στέλνοντας το από τα 1,2040 στα 1,3700. Κρίνοντας από το γεγονός ότι η ισοτιμία EUR/USD βρίσκεται στα 1,3040 μετά από 12 μήνες, η παρέμβαση κρίνεται άκρως επιτυχημένη.

Παραδοσιακά, πριν από τις συνεδριάσεις της ΕΚΤ υπάρχει μια ανοδική διάθεση στην ισοτιμία EUR/USD και αυτό εκτιμούμε ότι έχει πιθανότητες να συμβεί και κατά την τρέχουσα εβδομάδα. Άλλωστε εκτιμούμε ότι επίπεδα κάτω από το 1,3000 θα είναι βιώσιμα μόνο σε περίπτωση σημαντικής αλλαγής στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας θα πρέπει να παρακολουθήσουμε στενά και την κίνηση του δολαρίου καθώς παρουσιάζει ενδιαφέρον τόσο από τεχνικής όσο και από θεμελιώδους σκοπιάς.
 

Facebook Comments