Σε υποβάθμιση του outlook των ασιατικών μετοχών προχώρησε η Goldman Sachs επικαλούμενη τις «σφιχτές» συνθήκες ρευστότητας και την αδύναμη ανάπτυξη τους επόμενους μήνες στην Κίνα.

Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα υποβάθμισε κατά 11% την τιμή στόχο για τον ιαπωνικό δείκτη MSCI στις 480 από τις 550 μονάδες προηγουμένως.

«Το μακροοικονομικό περιβάλλον δεν είναι πολύ ευνοϊκό για τις μετοχές της περιοχής. Οι αγορές τιμολογούν το “tapering” της ποσοτικής χαλάρωσης που θα οδηγήσει σε πιο «σφιχτές» χρηματοπιστωτικές συνθήκες. Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη έχουν υποχωρήσει, ειδικότερα στην Κίνα, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην περιοχή έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα συντηρητικοί», σημειώνουν στην τριμηνιαία αξιολόγηση των ασιατικών δεικτών οι στρατηγικοί αναλυτές της τράπεζας.

Η Goldman υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην περιοχή στο 6,1% φέτος από 6,9% προηγουμένως, γεγονός που θα θέσει υπό πίεση τα εταιρικά κέρδη.

«Βραχυπρόθεσμα, σε διάστημα 1-3 μηνών, αναμένουμε πως οι ασιατικές μετοχές θα βρεθούν υπό πίεση καθώς οι επενδυτές «ζυγίζουν» τις αρνητικές επιπτώσεις από τα υψηλότερα επιτόκια μιας πιθανής, αλλά όχι ακόμα προφανούς, ανάκαμψης των προοπτικών ανάπτυξης», σημειώνεται στην έκθεση.

Σημειώνεται ότι τα ασιατικά χρηματιστήρια έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα το τελευταίο διάστημα καθώς οι ανησυχίες για περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed έχει οδηγήσει σε απότομη αποεπένδυση των funds από την περιοχή. Ο MSCI Asia ex-Japan Index έχει καταγράψει πτώση μεγαλύτερη του 10% από το Μάιο.

Facebook Comments