Ξαφνικά γύρισμα στην αγορά! Γύρισμα, το οποίο οφείλεται στις εντολές αγορών που βγήκαν σε τρεις μετοχές, την Coca Cola, που την περασμένη εβδομάδα ταλαιπωρήθηκε λόγω της αποκοπής του μερίσματος, ΟΠΑΠ, που φαίνεται να τα βρίσκει με την Emma Delta και ΟΤΕ, με την αγορά να διοχετεύει μέρος της ρευστότητάς της στη μετοχή, λόγω της πρόσβασης του Οργανισμού στις αγορές και του σταθερού management.

Από εκεί και πέρα κοντά στο βασιλικό, όπως έλεγαν επί λέξει χρηματιστές, ποτίζεται και η γλάστρα…  Κέρδη άνω του 2% στην ΕΥΔΑΠ, ενόψει ιδιωτικοποίησης, στην Motor Oil, την ΜΕΤΚΑ, την Jumbo και τα Folli Follie. Σημρειωτέον, ότι η Alpha γύρισε σε αρνητικό πρόσημο, ενώ οι απώλειες στην Πειραιώς, απειλούν κρίσιμες τεχνικές στηρίξεις, με το χαρτί πια, στο 1,18.

Διόρθωση στα Σωληνουργεία Κορίνθου μετά την υπογραφή του ΤΑΡ, πτώση άνω του 2% στην Ιντραλότ, λόγω λαχείων και μόνιμα αρνητικό πρόσημο για την Εθνική, που υποχωρεί στα 2,48 ευρώ, αν και το warrant πέρασε σε θετικό πρόσημο και με κέρδη σχεδόν κατά 4%. Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές κι αυτό είναι που κάνει το Χ.Α. ευμετάβλητο, παρατηρούν οι χρηματιστές.

Κατά τα άλλα, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, μετά μάλιστα τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για τμηματική καταβολή στην Ελλάδα της δόσης των 8,1 δις. ευρώ.

 

ΧΣ

Facebook Comments