Εθνική Τράπεζα: Διεκδικεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

MarketNews

Εθνική Τράπεζα: Διεκδικεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Την περαιτέρω ενίσχυση του δεικτών κεφαλαιακής της επάρκειας πέτυχε η Εθνική Τράπεζα, μετά και ολοκλήρωση προγράμματος επαναγοράς αμερικανικών μετοχών αποθετηρίου (ADS) της.

Πιο συγκεκριμένα με τη νέα αυτή «ένεση», ο δείκτης κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων της (Core Tier 1) της Εθνικής Τράπεζας αυξήθηκε κατά 150 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στο 9,3%.

Σύμφωνα με πηγές από την τράπεζα, η επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με την άντληση 1,08 δισ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα, ανοίγει τον δρόμο για την αναδιάρθρωση του ομίλου.

Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθεί για την απόκτηση των τραπεζών που θα πουληθούν τους επόμενους μήνες, με επίκεντρο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τη διεκδίκηση του Τ Τ έχει προαναγγείλει και η Alpha Bank, με δηλώσεις διοικητικών στελεχών στο περιθώριο της πρόσφατης γενικής συνέλευσης της τράπεζας το περασμένο Σάββατο.