Ράλι ανόδου σημείωσαν τη Δευτέρα οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που έφτασαν σε επίπεδα που τελευταία φορά είδαν στα μέσα του Ιουνίου. Στο κλίμα ευφορίας συνέβαλαν τα θετικά οικονομικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία, που ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Ταυτόχρονα, οι μετοχές της Hennes & Mauritz AB (H&M) ανέβηκαν, μετά την αναβάθμισή της από τους χρηματιστηριακούς οίκους, ενώ σημαντική άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Siemens και της Nokia, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας τους για τη δημιουργία κοινοπραξίας.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο +1,05%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ισχήθηκε στο +1,49%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε +0,31% και ο CAC 40 στο Παρίσι ανέβηκε στο +0,75%. Αντίστοιχη η εικόνα και στα περιφερειακά χρηματιστήρια με τον Ibex 35 στη Μαδρίτη να πρωτεύει με το +1,86% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB πρόσθεσε +1,45%.

Στο εταιρικό πεδίο , η μετοχή της αλυσίδας ρουχισμού H&M εκτινάχθηκε στο +4,04%. Η μετοχή της Siemens σημείωσε άνοδο +2,45%, ενώ η μετοχή της φινλανδικής Nokia κέρδισε +3,94%.

Facebook Comments