Την Τετάρτη, σε νέα συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται να δοθεί η απάντηση σχετικά με το αίτημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την παράταση του προγράμματος διαθεσιμότητας.

Κατά τη διάρκεια της δυόμιση ωρών συνάντηση οι Ματίας Μορς (ΕΕ), Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) άκουσαν προσεκτικά τον υπουργό και τους συνεργάτες του αναφορικά με την αναθεώρηση του «σχεδίου Μανιτάκη» και επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν στην επόμενη συνάντηση.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης χαρακτήριζαν τη συνάντηση «εποικοδομητική», τονίζοντας ότι παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των δανειστών μας το περίγραμμα του «σχεδίου Μητσοτάκη» και ζητήθηκε ο απαραίτητος χρόνος για την εφαρμογή του.

Πρόσθεταν δε ότι ο χρόνος απαιτείται προκειμένου αφενός να προσδιοριστούν οι υπάλληλοι που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και αφετέρου να αναζητηθούν τα κενά τα οποία θα καλύψουν.

Αναφορικά με τις απολύσεις, τόνιζαν ότι οι δεσμεύσεις έχουν υλοποιηθεί και με τα παραπάνω με τις 2.656 απολύσεις στην ΕΡΤ και ότι θα βρεθούν ακόμη 1.350 υπάλληλοι έως το τέλος του έτους.

Facebook Comments