Νέο μεγάλο έργο αναλαμβάνει στο Ιράκ η ΜΕΤΚΑ, η οποία προχώρησε στην υπογραφή νέου συμβολαίου με το υπουργείο Ηλεκτρισμού του Ιράκ για το έργο κατασκευής σταθμού συνδυασμένου κύκλου στο Al-Anbar.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο που αναλαμβάνει η εταιρεία στην πολύπαθη χώρα, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί από την κοινοπραξία «Consortium ΜΕΤΚΑ Α.Ε. (METKA) – ΜΕΤΚΑ Overseas Ltd (MOL)».

Το έργο αφορά στην μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και θέση σε λειτουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, συνολικής ισχύος 1.642,6 MW σε τοπικές συνθήκες.

Η συνολική αξία του συμβολαίου είναι 1.050 εκατ. δολ., ενώ το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 32 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της ανεκλήτου πιστώσεως (Letter of Credit).
 

 Το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την SEPCOIII Electric Power Construction Corporation (SEPCOIII). Σύμφωνα με το πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, η SEPCOIII εξαγόρασε τις μετοχές της εταιρείας MOL, στην ονομαστική τους αξία, στις 28.06.2013, ενώ οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις για την οριστικοποίηση του βέλτιστου σχήματος συνεργασίας που θα διασφαλίζει την επιτυχή εκτέλεση του έργου, και το οποίο ταυτόχρονα θα προσδιορίζει ένα αποδεκτό επίπεδο ρίσκου για τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η ΜΕΤΚΑ θα εκδώσει νεώτερη ανακοίνωση, σχετικά με την κατάληξη των ανωτέρω αναφερόμενων συζητήσεων με την SEPCOIII, το άνοιγμα της ανεκκλήτου πιστώσεως και την εκκίνηση της υλοποίησης του έργου.

Facebook Comments