Λίγες εκπλήξεις έκρυβαν τα φετινά βραβεία Bafta (της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου), τα οποία φαίνεται να ήθελαν περισσότερο να… προβλέψουν τον νικητή των Όσκαρ.

Ίσως η μεγάλη έκπληξη να ήρθε στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας με την Επιστροφή του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου να κερδίζει το βραβείο, και να αναδεικνύεται -με πέντε συνολικά βραβεία- ως ο μεγάλος νικητής της βραδιάς.

Αξίζει να δούμε εάν θα επαναλάβει την επιτυχία και στα Όσκαρ, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να κερδίσει Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μία ταινία που δεν είναι υποψήφια για το σενάριό της (η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν με τονΤιτανικό πριν από περίπου 20 χρόνια). 

Επιστρέφοντας στα Bafta, τα φαβορί Λεονάρντο Ντι Κάπριο (Η Επιστροφή) και Μπρι Λάρσον (Room) κέρδισαν τα βραβεία Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας αντίστοιχα, ενώ ο Ινιαρίτου απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Τέσσερα από τα μικρότερα βραβεία κέρδισε το Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής.

Ο Αστακός του Γιώργου Λάνθιμου, ταινία που ήταν υποψήφια για Καλύτερη Βρετανική Ταινία -είναι ιρλανδική παραγωγή- δεν κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο, το οποίο κέρδισε το Brooklyn.

Στους δεύτερους ρόλους τα βραβεία κέρδισαν η Κέιτ Γουίνσλετ για το Steve Jobsκαι ο Μαρκ Ράιλανς για τη Γέφυρα των Κατασκόπων.

Οι περισσότεροι από τους διάσημους σταρ ήταν παρόντες στην τελετή απονομής και περπάτησαν στο χαλί των Bafta. Την τελετή απονομής παρουσίασε για άλλη μία φορά ο Στίβεν Φράι.

Facebook Comments