Νέα σύγκρουση για το ελληνικό χρέος;

Deutsche Welle

Νέα σύγκρουση για το ελληνικό χρέος;, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Άρθρο αναφορικά με τις καθυστερήσεις στο πεδίο υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα δημοσιεύει το Spiegel online. «Χωρίς μεταρρυθμίσεις, δεν έχει χρήματα. Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών υπάρχει ο κίνδυνος μιας νέας σύγκρουσης για το χρέος. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πάντως δεν φαίνεται να βιάζεται να κάνει κάποια κίνηση. 
Η κυβέρνηση της Αθήνας επιρρίπτει την ευθύνη για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων στουςδανειστές. Η διαδικασία καθυστέρησε λόγω ασυμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ», γράφει τοSpiegel επικαλούμενο σχετική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Αυγή και συνεχίζει:«Εσωπολιτικά ο Τσίπρας βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Το Σαββατοκύριακο διαδήλωσαν 12.000 άνθρωποι στην Αθήνα ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό».

Το επίμαχο θέμα των τηλεοπτικών αδειών θίγει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Ηελληνική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προτιμά να αναζητά τρόπους με τουςοποίους να μπορεί να αυξήσει την επιρροή της στην ελληνική τηλεόραση. Με αυτό το στόχο είχε ανοίξει και πάλι ο έλληνας πρωθυπουργός την κρατική ΕΡΤ, που είχαν κλείσει οι συντηρητικοίπροκάτοχοί του. Μετά την κατάληψη της εξουσίας στο κρατικό κανάλι, η κυβέρνηση Τσίπρα αναζητά τώρα περισσότερη επιρροή στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση». Στο ίδιο άρθρο πάντως, ο δημοσιογράφος προχωρά σε μια μια σύντομη περιγραφή του πολιτικού και τηλεοπτικού σκηνικού στην Ελλάδα. «Μέχρι τώρα τα κανάλια εμπλέκονταν στο πολιτικό παιχνίδι. Η πολιτική ασκούσε πίεση σε επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους έθεταν όρους ή έκαναν χάρες σε πολιτικούς μέσω των τηλεοπτικών καναλιών τους».

Ο κατάλογος του τρόμου για τους μετανάστες

Μέτρα για καλύτερη ένταξη των προσφύγων που ψηφίζει σήμερα το προεδρείο του κυβερνώντος κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών σχολιάζει η Frankfurter Rundschau και τον χαρακτηρίζει «ένανκατάλογο τρόμου, αποκλεισμού και διχασμού. Όποιος θέλει να εργάζονται οι πρόσφυγες με κατώτερους μισθούς απ’ ό,τι προβλέπεται δεν θέλει την ενότητα, αλλά αντιθέτως τροφοδοτεί, ουσιαστικά, μάχες για τις θέσεις εργασίας. Και όποιος θέλει να δυσκολέψει την πρόσβαση στα προγράμματα ένταξης, τα οποία μόλις τώρα έγιναν ευκολότερα προσβάσιμα, και θέλει η απόφαση για το επ’ αορίστου δικαίωμα παραμονής στη χώρα να τη αναβάλλει για την ημέρα του αγίου ποτέ, αυτόςέχει μόνο έναν στόχο (τέσσερις εβδομάδες πριν τις σημαντικές κοινοβουλευτικές εκλογές των κρατιδίων): ψηφοθηρία στη δεξιά πτέρυγα. Και να παραμείνουν οι πρόσφυγες εκτός».

Άρθρο που εκφράζει αγανάκτηση όσον αφορά τις κινήσεις της Γαλλίας στο προσφυγικό δημοσιεύει σήμερα η Märkische Oderzeitung. «Αυτό λοιπόν είναι το ευχαριστώ. Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας και συμμετέχει με τον στρατό της στην αποστολή στη Συρία. Ως αντάλλαγμα η γερμανική κυβέρνηση ήλπιζε στη στήριξη στο θέμα της ποσόστωσης των προσφύγων. Και τι κάνει ο πρωθυπουργός Βαλς; Αρνείται τις ποσοστώσεις και δείχνει ότι με τους30.000 ανθρώπους η χώρα του έχει δεχθεί αρκετούς πρόσφυγες. Την ώρα που η Γερμανία επωμίστηκε περισσότερο από το τριπλάσιο».