Οι αγορές προσπαθούν να βρουν λίγη ηρεμία και να ανακάμψουν

ForexReport

Οι αγορές προσπαθούν να βρουν λίγη ηρεμία και να ανακάμψουν, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Οι ασιατικές αγορές απέτυχαν να διατηρήσουν τη δυναμική τους και κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, με τις μετοχές του κλάδου ενέργειας να αποτελούν για μια ακόμα φορά βαρίδι. Στο προσκήνιο έχει περάσει η συνεδρίαση της ΕΚΤ το Μάρτιο, στην οποία πολλοί αναλυτές περιμένουν ότι ο Mario Draghi θα λάβει και επιπλέον μέτρα πιθανότατα μειώνοντας τα επιτόκια. Στο γενικότερο γεωπολιτικό περιβάλλον, οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές καθώς τα δημοσιεύματα που μιλούν για εισβολή της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας στη Συρία πληθαίνουν. Η Wall Street συνεχίζει την προσπάθεια σταθεροποίησης και όλα δείχνουν ότι οι αγοραστές έχουν κι άλλο δρόμο να διανύσουν πριν οι πωλητές αναλάβουν και πάλι τα ηνία.

  • Το Ιράν θεωρεί ότι οι χώρες οι οποίες αύξησαν την παραγωγή πετρελαίου από το 2011 και μετά, θα πρέπει να προχωρήσουν σε μείωση.
  • Σύμφωνα με τον Rosengren της Fed, τα επερχόμενα μακροοικονομικά στοιχεία, θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη από τα μέλη της FOMC.
  • Ο Rosengren εκτιμά ότι παρά την αναταραχή που έχει προκύψει στις αγορές, ο στόχος για πληθωρισμό στο 2,0% είναι εφικτός.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,1153 Υψηλό: 1,1192 Χαμηλό: 1,1123 Κλείσιμο: 1,1142

17 02 16 eurusd

Η ισοτιμία δέχθηκε και νέες πιέσεις και η χθεσινή ήταν η τρίτη συνεχόμενα αρνητική συνεδρίαση. Η νέα δοκιμασία του ΚΜΟ 200 ημερών χθες αλλά και σήμερα αυξάνει τις πιθανότητες για μια νέα ανοδική κίνηση για το EUR/USD. Ωστόσο για να συμβεί αυτό, θα απαιτηθεί ένα κλείσιμο πάνω από τα 1,1180 ώστε οι αγοραστές να αποκτήσουν και πάλι δυναμική. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. συνεχίζουν να στηρίζουν μια συνέχεια της ανόδου και αναμένουμε και νέα προσέγγιση των πρόσφατων υψηλών.


Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1160                 1,1180
1,1145                 1,1215
1,1120                 1,1240
1,1085                 1,1265