Μ. Σάλλας στην Handelsblatt: Επενδύστε στην Ελλάδα

MarketNews

Μ. Σάλλας στην Handelsblatt: Επενδύστε στην Ελλάδα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

«Επενδύστε στην Ελλάδα. Σε πείσμα των επικριτών» δηλώνει ο Μιχάλης Σάλλας στην εφημερίδα Handelsblatt καλώντας τους Γερμανούς επενδυτές στη χώρα μας. 

«Υπάρχουν καλές επιχειρηματικές ευκαιρίες» δηλώνει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Επενδύστε στην Ελλάδα. Σε πείσμα των επικριτών, Υπάρχουν καλές επιχειρηματικές ευκαιρίες». 

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle ο Μιχάλης Σάλλας κάνει ειδική αναφορά και στη Γερμανία, τονίζοντας πως είναι μία χώρα που έχει κάνει ήδη παρά πολλά για την Ελλάδα, στην κρίση.
«Η Γερμανία συμβάλλει με το μεγαλύτερο ποσοστό στο πρόγραμμα στήριξης. Εδώ και πολύ καιρό συνεργαζόμαστε στενά με πολλές γερμανικές επιχειρήσεις».

Ερωτηθείς πού οφείλεται η πτώση των μετοχών ελληνικών τραπεζών μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους, ο κ. Σάλλας επισημαίνει ότι «δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο»

«Πρέπει να ληφθεί υπόψη το περιβάλλον όλης της αγοράς. Οι αγορές αυτή τη στιγμή παρακολουθούν ακόμα πιο επιφυλακτικά τη νομισματική πολιτική. Οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες όπως ο Dow Jones και ο Dax έχουν σημειώσει σαφώς απώλειες από την αρχή του έτους, κάτι που επηρέασε όλες τις τράπεζες- δεν πρόκειται αποκλειστικά για ελληνικό φαινόμενο. Δικό μας έργο είναι η συνεπής εκτέλεση των εργασιών μας, η βελτίωση των αδύνατων σημείων μας και η εφαρμογή μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής» επισημαίνει ο κ. Σάλλας.

Ερωτηθείς ειδικότερα σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η μεσοπρόθεσμη στρατηγική ο κ. Σάλλας αναφέρει συγκεκριμένα: «Στη συνεχή περαιτέρω μείωση των εξόδων μας, στην άγρυπνη παρακολούθηση των πηγών κερδών μας και στην εστίαση στην ελληνική αγορά, ώστε να εξασφαλίσουμε τη δύναμή μας εδώ. Ωστόσο, επιθυμούμε να απευθυνθούμε, δυνατοί πλέον, και σε ξένες επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα» και επισημαίνει ότι «σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο στην αναδιάρθρωση των επισφαλών δανείων μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί χρειάζονται και άλλες ενέσεις κεφαλαίου, ο κ. Σάλλας επισήμανε ότι η Τράπεζα Πειραιώς με ένα ποσοστό βασικού κεφαλαίου της τάξεως του 19,6% βρίσκεται προς το παρόν σε καλή θέση,

Αναφερόμενος στο πρόβλημα των επισφαλών δανείων, σημείωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ιδρύσει ήδη από το 2013 μια δική της μονάδα διακανονισμού για επισφαλή δάνεια, η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο έργο της.