Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν διορθωτικά ακολουθώντας το πτωτικό κλείσιμο της Wall Street. Οι απώλειες προήλθαν κυρίως λόγω της νέας μεγάλης πτώσης του πετρελαίου που περιόρισε τις επενδυτικές ροές προς τα assets αυξημένων αποδόσεων. Οι αγορές εξακολουθούν να αναζητούν ενδείξεις στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες αλλά το γενικότερο περιβάλλον δημιουργεί συνεχώς κινδύνους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν και νέα σημαντική αύξηση της μεταβλητότητας. Το πετρέλαιο έχει σταθεροποιηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και αυτό ίσως να είναι μια σημαντική ένδειξη για το άμεσο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένουμε να υπάρξει σταθερή μείωση της μεταβλητότητας.

  • Η πτώση στο πετρέλαιο, συμπαρασύρει εκ νέου και τα commodity currencies.
  • Στέλεχος της RBA, προκάλεσε έκπληξη στην αγορά, δηλώνοντας ότι θα ήθελε το AUD/USD στα 0,6500.
  • Ο Williams της Fed δήλωσε ότι βλέπει σημαντική άνοδο στις αυξήσεις των μισθών, στοιχείο που θα οδηγήσει τον πληθωρισμό στό 2,0%.
  • Η νομισματική χαλάρωση της ΕΚΤ, θα αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες της Ανατολικής Ευρώπης, να κινηθούν σε ηπιότερη νομισματική πολιτική, τονίζει η Barclays.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.208 Υψηλό: 1.239 Χαμηλό: 1.200 Κλείσιμο: 1.230

19 02 16 gold

Το πολύτιμο μέταλλο πραγματοποίησε μια ξαφνική μεγάλη άνοδο από τον ΚΜΟ 50 τετραώρων και αυτό είναι μια αρχική επιβεβαίωση ότι η ανοδική τάση έχει σημαντική δυναμική. Η τόσο αυξημένες διακυμάνσεις μετά από μια τόσο μεγάλη άνοδο και κοντά σε σημαντικές αντιστάσεις, είναι πιθανό να δημιουργήσουν και νέες πιέσεις στις επόμενες συνεδριάσεις. Οι τεχνικές ενδείξεις βρέθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά ήδη παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις και σημαντική έλλειψη δυναμικής κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι συνεδριάσεων. Θεωρούμε ότι οι traders θα μπορούσαν να δοκιμάσουν και νέες θέσεις πώλησης με βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα και με βασικό στόχο τα $1.190.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.215                   1.230
1.190                   1.238
1.175                   1.247
1.150                   1.260

Facebook Comments