Η τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» παραμένει κυρίαρχη στην κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πιέζεται από τους θεσμούς αλλά και τη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα επιστρέψουν οι επικεφαλής του «κουαρτέτου» ούτε βέβαια πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Δεν είναι σαφές αν και πότε θα κατατεθούν και ποια νομοσχέδια στη Βουλή για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων ούτε κατά πόσο θα διακινδυνευτεί η κοινοβουλευτική συνοχή της συμπολίτευσης.

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι κόκκινη γραμμή για τους πιστωτές αποτελεί η μείωση συντάξεων και δεν πρόκειται για τη θέση μόνο του ΔΝΤ, αλλά επίσης των ευρωπαϊκών «θεσμών».

Στο παρασκήνιο γίνεται λόγος για περικοπές των συντάξεων άνω των 1.200 ή και των 1.000 ευρώ, ενώ για την προοπτική αυτή έχουν ενημερωθεί από τους Ευρωπαίους συνομιλητές τους και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση, δημοσίως, επιμένει ότι δεν θα υποχωρήσει από την προστασία των κύριων συντάξεων, παρ’ όλα αυτά στις Βρυξέλλες αισιοδοξούν ότι η συμφωνία είναι κοντά και δεν έχουν κατά νου κάποιο συμβιβασμό διαφορετικού περιεχομένου από εκείνον που περιέγραψε ο Π. Τόμσεν…

Facebook Comments