Συνεδρίαση για γερά νεύρα ήταν η χθεσινή στη Wall Street καθώς οι ισχυρές απώλειες δεν διατηρήθηκαν μέχρι και τη λήξη της συνεδρίασης και οδήγησαν σε θετικό κλείσιμο. Το επενδυτικό συναίσθημα είναι πολύ ευμετάβλητο και όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσει μια νέα περίοδος αυξημένων διακυμάνσεων καθώς αναμένουμε και την επερχόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Η στερλίνα, το πετρέλαιο, το γεν και ο χρυσός, παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος και είναι αυτά τα οποία καθορίζουν την πορεία των αγορών μεσοπρόθεσμα. Η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου, δείχνει να είναι και πάλι μειούμενη. Η Citi, χθες υποβάθμισε και πάλι τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας για το 2016.

  • Το ΑΕΠ της Αγγλίας, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας και οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για την Αμερική, είναι οι σημαντικότερες μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας.
  • Ο επικεφαλής της SNB, Jordan, τόνισε ότι τα αρνητικά επιτόκια είναι απαραίτητα για να κάμψουν τη δυναμική του CHF.
  • Αυξημένες παραμένουν οι διακυμάνσεις για το πετρέλαιο.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.225 Υψηλό: 1.253 Χαμηλό: 1.221 Κλείσιμο: 1.228

25 02 16 gold

 

 

 

 

 

 

Το πολύτιμο μέταλλο πραγματοποίησε ένα έντονα ανοδικό ξέσπασμα λίγο μετά την έναρξη της Wall Street, αλλά η προσπάθεια διάσπασης κρίσιμων αντιστάσεων στα $1.255 και στα $1.261, προκάλεσε και νέες πιέσεις. Η νέα ανοδική κίνηση αποτελεί μια νέα θετική ένδειξη ότι πιθανόν να ακολουθήσει και ένα δεύτερο κύμα αμυντικών τοποθετήσεων. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. έχουν βρεθεί σε αρνητικά επίπεδα βραχυπρόθεσμα και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα για μια νέα ανοδική κίνηση. Θα προσπαθήσουμε να τοποθετηθούμε στο σενάριο ενός breakout καθώς αναμένουμε αύξηση της δυναμικής. Οι αγοραστές διατηρούν το πάνω χέρι.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.245                   1.255
1.234                   1.261
1.226                   1.269
1.215                   1.280

Facebook Comments