Ελληνικός Χρυσός: Έλαβε την άδεια δόμησης για το έργο στις Σκουριές

MarketNews

Ελληνικός Χρυσός: Έλαβε την άδεια δόμησης για το έργο στις Σκουριές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Στην έκδοση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού των Σκουριών προχώρησε η πολεοδομία Αρναίας στις 24 Φεβρουαρίου 2016, σύμφωνα με την απόφαση 219/2016 του ΣτΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνικός Χρυσός.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι: "η Eldorado Gold επιβεβαιώνει ότι ως αποτέλεσμα της απόφασης 219/2016 του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας για τον έλεγχο της νομιμότητας διοικητικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, η Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της Eldorado Gold στην Ελλάδα, έλαβε την άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμό στις Σκουριές.

Η άδεια εκδόθηκε από την πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Το έργο των Σκουριών ωστόσο, παραμένει υπό καθεστώς συντήρησης, δεδομένου ότι η εταιρεία αναμένει την έκδοση εντός των νόμιμων προθεσμιών των αδειών ρουτίνας που εκκρεμούν, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για την επαναλειτουργία του έργου.