Σε πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι ανήλθαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, εν μέσω προσδοκιών ότι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς του κόσμου ίσως συμφωνήσουν ακόμα και εντός του μήνα να παγώσουν την παραγωγή, πράγμα που θα μπορούσε να επιταχύνει την μείωση της συσσώρευσης των παγκόσμιων αποθεμάτων.

Οι παραγωγοί εντός και εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) σχεδιάζουν να συναντηθούν στη Μόσχα στις 20 Μαρτίου για να συζητήσουν ένα ‘πάγωμα’ της παραγωγής, δήλωσε Ιρακινός αξιωματούχος στην κρατική εφημερίδα Al-Sabah.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας είπε ότι δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος ή ο τόπος της συνάντησης, αλλά αυτό είχε περιορισμένο αντίκτυπο στην αγορά πετρελαίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωναν νωρίτερα άνοδο κατά 73 σεντς στα 40,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ χθες άγγιξαν υψηλό τριμήνου πάνω από τα 41 δολάρια. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωναν άνοδο κατά 56 σεντς στα 37,06 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί περίπου κατά 25% από τα μέσα Φεβρουαρίου όταν η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Βενεζουέλα και η Ρωσία, που δεν είναι μέλος του ΟΠΕΚ, είπαν ότι θα αφήσουν την παραγωγή στα επίπεδα του Ιανουαρίου εάν υπάρξει αρκετή στήριξη από την πλευρά άλλων παραγωγών.

Facebook Comments