Παρουσιάστηκε και η ανοιχτή έκδοση του νέου MINI, με σκοπό να συνεχίσει την κατάκτηση της κατηγορίας των μικρών premium ανοιχτών, προσφέροντας στιλ και διασκεδαστική οδηγική εμπειρία για τέσσερα άτομα.

Η εξωτερική σχεδίαση παραμένει στις γραμμές που αναμενόταν, με τα ίδια στοιχεία με το κλειστό μοντέλο, με τα χαρακτηριστικά εμπρός και πίσω φώτα και το εξίσου χαρακτηριστικό «σουλούπι», ενώ αυτό που κάνει τη διαφορά είναι βέβαια η απουσία σκληρής οροφής. Αυτή έχει αντικατασταθεί από μια υφασμάτινη, μαλακή οροφή με πλήρως αυτόματο μηχανισμό ανοίγματος και κλεισίματος και λειτουργία συρόμενης οροφής. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 18 δευτερόλεπτα και επιτρέπεται ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει με ταχύτητα έως 30km/h.

Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο το νέο MINI Cabrio έχει αυξημένες διαστάσεις, κατά 98mm σε μήκος, 44 mm σε πλάτος και 7 mm σε ύψος, και μεγαλύτερο μεταξόνιο (+ 28 mm), μεγαλύτερο πλάτος μετατροχίου (+ 42 mm μπροστά, + 34 mm πίσω), και ως εκ τούτου,βελτιωμένους εσωτερικούς χώρους. Ο χώρος αποσκευών έχει επίσης αυξηθεί, κατά περίπου 25%, φτάνοντας τα 215 λίτρα με κλειστή την οροφή και 160 λίτρα με ανοιχτή.

Το νέο MINI Cabrio θα ξεκινήσει την καριέρα του με πέντε εκδόσεις κινητήρων, δύο με τεχνολογία MINI TwinPowerTurbo, 3κύλινδρους βενζινοκινητήρες με 102 hp στο MINI One Cabrio και 136 hp στο MINI Cooper Cabrio, τον 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα192 hp στο MINI Cooper S Cabrio, τον 3κύλινδροdiesel των 116 hp στο MINI Cooper D Cabrio και τον 4κύλινδρο diesel των 170 hp στο MINI Cooper SD Cabrio.

Θα υπάρχει βεβαίως και η κορυφαία έκδοση MINI JohnCooper Works Cabrio, με τον ισχυρότερο κινητήρα στη γκάμα MINI, με τέσσερις κυλίνδρους και 2.000 κυβικά εκατοστά, με μέγιστη ισχύ 231 hp και μέγιστη ροπή 320 Nm, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,6’’!

Facebook Comments