Σφυροκόπημα σε δύο πόλεις της Νοτιοανατολικής Τουρκίας ετοιμάζει ο τουρκικός στρατός για να καταπολεμήσει τα μέλη του PKK. Η επιχείρηση ανακοινώθηκε χθες, λίγες ώρες πριν το νέο τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλόνισε την Άγκυρα, μέσα σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από το τουρκικό υπουργείο Υγείας οι νεκροί φτάνουν τους 37. Οι αρχές εκτιμούν ότι ένας ή δύο από τους νεκρούς είναι δράστες της επίθεσης.

Νοσηλεύονται 125 άτομα εκ των οποίων οι 19 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως ανακοίνωσε ο Tούρκος ΥΠΕΣ η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Εκτίμησε ότι σήμερα θα ολοκληρωθούν οι έρευνες και θα ανακοινωθεί το όνομα της οργάνωσης που κρύβεται πίσω από το αιματοκύλισμα της τουρκικής πρωτεύουσας.

«Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του», δήλωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας».

Πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, δικαστήριο της Αγκυρας διέταξε απαγόρευση πρόσβασης στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση οπτικού υλικού από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα.

Μήνυμα βαθιάς αλληλεγγύης, έπειτα από την άθλια επίθεση που έπληξε το κέντρο της Άγκυρας απηύθυνε στον τουρκικό λαό ο Φρανσουά Ολάντ.

«Οι τρομοκράτες πρέπει να καταλάβουν ότι όσο αιματηρό και να είναι το μίσος τους, δεν θα καταφέρουν να μας κάμψουν και να μας αποσταθεροποιήσουν, τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Την επίθεση καταδίκασε και το ελληνικό ΥΠΕΞ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον τουρκικό λαό.

Facebook Comments