Αμετάβλητα τα επιτόκια της Fed

MarketNews

Αμετάβλητα τα επιτόκια της Fed, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Αμετάβλητο διατήρησε το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ η κεντρική τράπεζα της χώρας (Federal Reserve), αναβάλλοντας για τους επόμενους μήνες την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve (15-16 Μαρτίου), το βασικό επιτόκιο παραμένει στο εύρος 0,25% - 0,50%. Σημειώνεται ότι από το 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2015, το επιτόκιο βρισκόταν στο 0% - 0,25%.

Η απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας θεωρούταν αναμενόμενη από τους διεθνείς επενδυτές καθώς η πλειονότητα εξ αυτών εκτιμά ότι η αύξηση των επιτοκίων θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, εντός του 2016 αναμένεται να πραγματοποιηθούν δύο αυξήσεις επιτοκίων, καθώς η Fed επιδιώκει να έχει διαμορφώσει το βασικό επιτόκιο στο 0,9% έως το τέλος του έτους. Για το 2017, ο στόχος είναι το 1,9% και για το 2018 το 3%.

Σχετικά με το αμερικανικό ΑΕΠ, η κεντρική τράπεζα αναμένει ανάπτυξη 2,2% για φέτος έναντι 2,4% της προηγούμενης εκτίμησης. Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η Fed εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στο 1,2% από 1,6% προηγουμένως.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας ήταν σχεδόν ομόφωνη, καθώς μόλις ένας αξιωματούχος ζήτησε την άμεση αύξηση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,50% - 0,75%.