Η Porsche διευρύνει την ποικιλία στα προσφερόμενα SUV της με την προσθήκη ενός νέου κινητήρα στη γκάμα της Macan.

Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος κινητήρας αποδίδει 252 ίππους από τις 5.000 έως τις 6.800 σ.α.λ., ενώ, όπως και σε όλες τις Macan, στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη PDK.

Έτσι, η δίλιτρη Macan προσφέρει εντυπωσιακές επιταχύνσεις φτάνοντας τα 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα, ενώ ο χρόνος αυτός μειώνεται στα 6,5 δευτερόλεπτα με το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού SportChrono. Η τελική ταχύτητα της Macan αγγίζει τα 229 χλμ./ώρα.

Επιπλέον, η νέα Macan αποδεικνύεται ιδιαιτέρως οικονομική, αφού, ανάλογα με τους τροχούς, καταναλώνει από 7,4 λ./100 χλμ. έως 7,2 λ./100 χλμ.

Ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας μπορεί να λειτουργήσει με πίεση υπερπλήρωσης έως 2 bar, διαθέτει εναλλάκτη αέρα (intercooler), άμεσο ψεκασμό βενζίνης και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Το σύστημα VarioCamPlus προσαρμόζει συνεχώς τους εκκεντροφόρους εισαγωγής και εξαγωγής, ενώ παράλληλα ελέγχει το βύθισμα των βαλβίδων εξαγωγής. Το αποτέλεσμα είναι η μέγιστη ροπή, η οποία φτάνει τα 370 Nmνα είναι διαθέσιμη μόλις από τις 1.600 σ.α.λ., και έως τις 4.500 σ.α.λ.!

Όπως αναμένεται από ένα μοντέλο της Porsche, η δίλιτρη Macan είναι εστιασμένη στην ιδιαίτερα sport οδική συμπεριφορά και αυτό εξασφαλίζεται από το σύστημα ενεργούς τετρακίνησης PTM (PorscheTractionManagement) που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό και συνδυάζεται με μια «ευέλικτη» ανάρτηση και ένα ακριβές σύστημα διεύθυνσης. Προαιρετικά διατίθεται και αερανάρτηση με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους.

Η νέα δίλιτρη Porsche Macan αναμένεται στην ελληνική αγορά, τον Ιούνιο.

Facebook Comments