Η Citroen και η DSAutomobiles, προέβησαν σε μια πρωτοποριακή κίνηση, με σκοπό να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών απέναντι στα προϊόντα τους. Έτσι, πραγματοποίησαν και ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα μετρήσεων κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, αποδεικνύοντας πως οι Euro 6 κινητήρες πετρελαίου Blue HDi επιτυγχάνουν εξαιρετικά επίπεδα χαμηλής κατανάλωσης.

Τα αποτελέσματα προέρχονται από μία διαδικασία που εξέλιξαν δύο ανεξάρτητοι μη κυβερνητικοί οργανισμοί, το Ινστιτούτο “Transport&Environment (T&E)” και τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο “France Nature Environment (FNE)”  και πιστοποιούνται από τη διεθνή εταιρεία επιθεώρησης και πιστοποίησης “Bureau Veritas”. Το πρωτόκολλο αυτό, διασφαλίζει στους πελάτες της Citroen και της DSAutomobiles  τις μετρήσεις κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες, από ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς φορείς.

Η διαδικασία περιλαμβάνει μετρήσεις σε δημόσιους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού (25,5 χλμ αστικής διαδρομής, 39,7 χλμ υπεραστικής και 31,1 χλμ σε αυτοκινητόδρομο) υπό πραγματικές συνθήκες οδήγησης, με επιβάτες και αποσκευές, σε ανωφέρειες και κατωφέρειες, καθώς και με τη χρήση συστήματος κλιματισμού. Βασισμένες στο πρόγραμμα που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κύκλος “RDE (Rea lDriving Emissions)”, οι μετρήσεις της κατανάλωσης πραγματοποιούνται με φορητά συστήματα μέτρησης των εκπομπών (PEMS) που εγκαθίστανται σε κάθε όχημα. Η “Bureau Veritas”, διασφαλίζει τις προδιαγραφές μέτρησης βάσει του πρωτοκόλλου, όσο και την ακρίβεια και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Τα  μοντέλα δοκιμής ήταν το Citroen C4 Grand Picasso 1.6 Blue HDi 120 HP και το DS 3 1.6 Blue HDi 120 HP και τα αποτελέσματα των μετρήσεων ήταν, 5,6 και 4,9 λίτρα/100 χλμ αντίστοιχα. Τα νούμερα αυτά ήταν εξαιρετικά κοντά στα αντίστοιχα που προέκυψαν από μετρήσεις κατανάλωσης που πραγματοποίησαν πελάτες.

Σημειώνεται ότι από το Νοέμβριο του 2015, η Citroen και η DSAutomobiles είχαν ανακοινώσει τη σταδιακή έναρξη της δημοσίευσης μετρήσεων σε πραγματικές συνθήκες, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης και πληροφόρησης προς τους πελάτες σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου, ενώ μέχρι το καλοκαίρι, θα δημοσιευθούν τα επίσημα στοιχεία της κατανάλωσης καυσίμων σε πραγματικές συνθήκες για τα περισσότερα από τα  μοντέλα της Citroen και της DSAutomobiles.

Facebook Comments